Petit Beurre taart revisité

Oh nostalgie… Petit Beurre taart doet met altijd wegdromen naar kerst in mijn kindertijd. Ons Nenen en pepé maakten dé beste koekjestaart. De botercrème met de hand geklopt, inclusief scheutje drank, en de koekjes gedopt in straffe koffie. Het water loopt me in de mond als ik eraan terug denk. Mooie herinneringen aan mooie mensen. Ter ere van mijn grootouders heb ik voor deze feestdagen een Petit Beurre taart revisité gemaakt.

Bereidingstijd: ⏲⏲ (45 min.)

Moeilijkheidsgraad: 🧁

Benodigdheden (15 personen)

  • 60 petit beurre koekjes
  • 4 kopjes sterke koffie
  • feestelijke toppings (sprinklers, cacaopoeder, hagelslag, rood fruit, …)
  • 5 eetlepels aardbeienconfituur
  • 500 gram mascarpone
  • 500 gram poedersuiker

Bereiding

1. Maak eerst de vulling: klop de mascarpone met de suiker tot een luchtige massa waarin de suiker volledig opgelost is.

2. Spatel de aardbeienconfituur door de mascarpone.

3. Doe de koffie in een kommetje en laat afkoelen.

4. Leg op een plateau 3 rijen van 5 koekjes naast elkaar. Deze onderste laag soppen we niet in de koffie, omdat de taart anders te slap wordt. Smeer er een laagje mascarpone op.

5. Dompel nu elke keer een petit beurre koekje in de koffie en leg zo een tweede laag. Vervolgens smeer je weer een laag mascarpone. Werk zo alle koekjes op.

6. Eindig met een laagje mascarpone. Werk af met toppings naar keuze.

Plaats een reactie